lauantai 11. tammikuuta 2014

Ruokakuvia ja lauantaipuuhia




Lounaaksi syötiin risottoa. Maustamattomia kananfileesuikaleita maustettuina

broilermausteella sekä riisiä. Purkki ruokakermaa ja sopivasti herbaa tai suolaa makua tuomaan.

Lisäkkeiksi keitin kruunu -

porkkana, kukkakaali, parsakaali -sekoituksen. 

Tämä, ilman kasviksia, on yks pojan lempiruuista.





Pojan ihana piirros eilisestä kerhosta. Aivan liikutuin kun näin miten ihana se on <3 

Pieni pyysi saada kehystää työnsä ja se tehtiin.

Rakastan tuota meidän puuhakasta pikkumiestä <3 

Alemmassa kuvassa tämän päivän vesivärimaalailuja.

Trash pack autoille ja hahmoille kotikolojen valmiiksi maalailua. 

Pienikin osaa sekoittaa ihanat sävyt väripaletistaan.



Leivoin terveellisiä leipiä pikkusiskoltani saamallani ohjeella. 

Tässä ohje, mikäli joku haluaa koittaa. Mielestäni ovat hyviä.

Teen varmasti toistekin.


MANTELI-JUUSTOLEIVÄT


Sekoita kulhossa keskenään 3 dl Mantelijauhoa, 3 dl Juustoraastetta, 3 Munaa, 

2 tl Leivinjauhetta ja ripaus suolaa. Itse käytin näihinkin herbaa.

Paistetaan 175 asteisessa uunissa n. 10 min. 

Ohjeesta tulee 6 kappaletta leipiä. 


Leivoin myös pojan lempipiirakkaa. 

Ja mikäli pidät pehmeästä ja kuohkeasta suklaapiirakasta päällisineen,

kannattaa napata tämä ohje talteen. Rehellisesti sanoen on parasta, mitä 

itse olen koskaan tehnyt tai syönyt. Ja nuoruusvuosista lähtien melko monta ohjetta

on tullut kokeiltua. 


SUKLAAPIIRAKKA


5 munaa

4,5 dl sokeria

2 dl vettä 

200 g voita

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

suklaata rouheena tai 2 rkl kaakaojauhetta vaaleaa tai tummaa.

Tähän käytin vaaleaa kaakaojauhetta.


Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi. Sulata voi.

Lisää vesi, voi ja kuivat aineet vuoroin muna-sokerivaahtoon pienimmällä teholla vatkaten. 

Paista 200 asteessa n. 15-20 min. 


KUORRUTUS


Kuorrutuksen voit tehdä haluamallasi tavalla, mutta kuohkean 

suussa sulavan päällisen saat tällä tapaa. 


100 g voita

2 rkl tummaa kaakaota 

4,5 dl tomusokeria 

2-3 rkl maitoa


Notkista voi, joskus oon tehnyt myös täysin voisulasta.

Sekoita kaikki ainekset keskenään sähkövatkaimella ja lisää piirakan päälle. 

Koristeluun voit käyttää mieleisiäsi strösseleitä, nomparelleja,

mariannerakeita, suklaarouhetta tms... Me laitettiin tällä kertaa 

aurinkoströsseleitä.


Jos joku teistä lukijoista innostuu ohjeita kokeilemaan, niin olisi 

kiva kuulla onnistuiko leipomukset.


Nyt me lähdetään nauttimaan tuosta kirpsakasta pakkassäästä ulos. Mittarissa aamulla -15,9 

nyt kokonaiset -17. Sisällä kuitenkin tarkenee + 22,1. 

Illalla nautiskellaan saunan ja takkatulen lämmöstä. 





2 kommenttia:

  1. Testasin tuota suklaapiirakkaa. Pohja onnistu hyvin ja oli kuohkea, mutta sittenkun päällystin niin pohjan kuori lähti kokonaan irti ja sekoittui päällysteeseen. Olis varmaan saanu olla notkeampaa kuorrute. Mut hyvää oli kyllä!
    -Ella

    VastaaPoista
  2. Ella: kiva kun kerroit, miten onnistui! Harmi, että pohjan kuori oli irronnut. Itselläni ei ole koskaan käynyt niin ja nyt kommenttisi luettuani huomasin että kuorrutteen ohjeesta on jäänyt pois teksti: notkista voi, eikä haittaa vaikka pääsee lähes kokonaan sulamaankin. Toivottavasti onnistuu ens kerralla tämän lisäinfon jälkeen paremmin! :) Hiukan notkeampi kuorrute olisi varmaan ollut se onnistumisen tae. Nyt on tämä seikka korjattu ohjeeseen.

    VastaaPoista